Kookblog
Koken met restjes deel 1 (09-12-23):
Voorgerecht: Ragoutbakje gevuld met runderstoofvlees (van daags ervoor) gegarneerd met geroosterde spruitjes (daags ervoor gekookt en overgehouden) en restje eigen gemaakte appelmoes ( appels uit eigen tuin) met een frisse Physalis!
Voorgerecht (09-12-23):
Sticky kwartel uit de airfryer : Kwartel gegrild in de airfryer, hierna in een sticky saus gemarineerd van o.a. Hoisinsaus. Op een bedje gelegd van fijne mie met een ovengebakken kwartelvelletje
Voorgerecht: (10-12-23):
Garnalencocktail: "Traditionele" garnalen cocktail (zoals ik hem heerlijk vind) met eigen gemaakte whiskey cocktailsaus en wat sneetjes afgebakken stokbrood. Wederom met een heerlijke physalis!
Kerstmis 2023:
Met garnalen gevulde ravioli begeleid met een romige saus van cocktailgarnalen en gerookte zalm
Kroepoek met een hollandse twist: Afgebakken kroepoek uit de airfyer met gebakken balkenbrij wisselend afgetopt met een romige appelcrème en chilisaus.
Loaded shoarma pizza met friet (04-02-24)
Zelf gemaakt pizzadeeg met shoarma, rode ui, gegrilde paprika met frieten uit de airfryer met kaas.
Koken met restjes deel 2: (16-02-24)
Frittata met boerenkool, rookworst en aardapeltjes met spekje en ui: Met eieren en kookroom gevulde frittata. Zo makkelijk en je kunt er bijna alle voedselrestjes in kwijt!
Bijgerecht: (18-02-24)
Pittige spruitjes: Spruitjes in een pittige, indisch geinspireerde saus met paprika's en seroendeng.
Dessert: (18-02-24)
Cakewentelteefje en perentaart met kruiden: In de oven bereid stroopwafelcake wentelteefje met een cranberry-caramelsaus. Peren-kruidentaartje geflankeerd met ijs en slagroom
Bijgerecht: (18-06-24)
Roti sperziebonen en gekookte eieren: Hard gekookte eieren en gekookte sperziebonen geroerbakt in een kruidenmengsel van o.a. koriander, kurkuma, knoflook en mosterdzaad. Lekker met basmati rijst.
Zomerse BBQ dessert: (juli 2024):
Op de BBQ gesmolten marshmallows in witte chocolade met bosbessen en wafelkruimels
BBQ voorgerecht (juli 2024)
Op de grill gebakken biefstuk met scampi op een slabedje met lauwwarme knoflookdressing
Amuse: (06-11-24)
stokbrood met shoarma, paprika, ui en knoflooksaus
Amuse (06-11-24)
Pommes duchesse gevuld met konijnenpaté met eigen gemaakte rabarberjam
Tussengerecht ( 06-11-24):
Gnocchi ripieni: Zelf gemaakte gnocchi gevuld met scampi-mascarpone, in een sausje van boter met salie en knoflook met extra gebakken scampi en rucola.
Dessert: (06-11-24)
Glaasje gevuld met mascarpone-griekseyoghurt op een laagje verkruimelde bokkenpootjes met op top gebakken Kaki fruit in een honing-citroen mengsel. Eigen gemaakt gebak van yoghurt-bloem gevuld met bosbessen en nectarine en een laagje rabarberjam.
Tussengerecht (17-11-24):
Coulibiac: bladerdeeg gevuld met zalmmoot, kruidige basmatirijst, ei, gerookte zalm. Tip:serveer dit met een romige witte wijnsaus met bijvoorbeeld garnaaltjes of rivierkreeftjes!