Stuur een Whatsapp bericht!
Koken met restjes deel 1 (09-12-23):
Voorgerecht: Ragoutbakje gevuld met runderstoofvlees (van daags ervoor) gegarneerd met geroosterde spruitjes (daags ervoor gekookt en overgehouden) en restje eigen gemaakte appelmoes ( appels uit eigen tuin) met een frisse Physalis!
Voorgerecht (09-12-23):
Sticky kwartel uit de airfryer : Kwartel gegrild in de airfryer, hierna in een sticky saus gemarineerd van o.a. Hoisinsaus. Op een bedje gelegd van fijne mie met een ovengebakken kwartelvelletje
Garnalencocktail: "Traditionele" garnalen cocktail (zoals ik hem heerlijk vind) met eigen gemaakte whiskey cocktailsaus en wat sneetjes afgebakken stokbrood. Wederom met een heerlijke physalis!
Met garnalen gevulde ravioli begeleid met een romige saus van cocktailgarnalen en gerookte zalm
Kroepoek met een hollandse twist: Afgebakken kroepoek uit de airfyer met gebakken balkenbrij wisselend afgetopt met een romige appelcrème en chilisaus.
Zelf gemaakt pizzadeeg met shoarma, rode ui, gegrilde paprika met frieten uit de airfryer met kaas.
Koken met restjes deel 2: (16-02-24)
Frittata met boerenkool, rookworst en aardapeltjes met spekje en ui: Met eieren en kookroom gevulde frittata. Zo makkelijk en je kunt er bijna alle voedselrestjes in kwijt!
Bijgerecht: (18-02-24)
Pittige spruitjes: Spruitjes in een pittige, indisch geinspireerde saus met paprika's en seroendeng.
Dessert: (18-02-24)
Cakewentelteefje en perentaart met kruiden: In de oven bereid stroopwafelcake wentelteefje met een cranberry-caramelsaus. Peren-kruidentaartje geflankeerd met ijs en slagroom
Roti sperziebonen en gekookte eieren: Hard gekookte eieren en gekookte sperziebonen geroerbakt in een kruidenmengsel van o.a. koriander, kurkuma, knoflook en mosterdzaad. Lekker met basmati rijst.
Op de BBQ gesmolten marshmallows in witte chocolade met bosbessen en wafelkruimels
Op de grill gebakken biefstuk met scampi op een slabedje met lauwwarme knoflookdressing
stokbrood met shoarma, paprika, ui en knoflooksaus
Pommes duchesse gevuld met konijnenpaté met eigen gemaakte rabarberjam
Gnocchi ripieni: Zelf gemaakte gnocchi gevuld met scampi-mascarpone, in een sausje van boter met salie en knoflook met extra gebakken scampi en rucola.
Glaasje gevuld met mascarpone-griekseyoghurt op een laagje verkruimelde bokkenpootjes met op top gebakken Kaki fruit in een honing-citroen mengsel. Eigen gemaakt gebak van yoghurt-bloem gevuld met bosbessen en nectarine en een laagje rabarberjam.
Coulibiac: bladerdeeg gevuld met zalmmoot, kruidige basmatirijst, ei, gerookte zalm. Tip:serveer dit met een romige witte wijnsaus met bijvoorbeeld garnaaltjes of rivierkreeftjes!